Academia Weidmüller

Cunoștințe în rețelistică și lărgirea orizonturilor

Academia Weidmüller

Cunoștințe în rețea și lărgirea orizonturilor

Din 2003, Grupul Weidmüller fuzionează toate activitățile legate de educația din cadrul Academiei Weidmüller. În cele două locații din Germania și Asia, accentul se pune pe formarea personalului tânăr, pe calificarea continuă a angajaților și pe inițiativele de consolidare a cunoștințelor în cadrul companiei, prin schimb calificat cu organizațiile externe, universitățile și alți parteneri din rețelele noastre.

Academia Weidmüller se angajează, de asemenea, să promoveze diverse inițiative educaționale în spiritul responsabilității sociale. Accentul se pune pe consolidarea disciplinelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și pe activitățile care stârnesc interesul și entuziasmul pentru creativitate, inovare și tehnologie în rândul tinerilor. În 2019, Academia Weidmüller a sprijinit aproape 12.000 de participanți cu măsuri de calificare, precum și 136 de stagiari și studenți duali.

Punerea în aplicare a tehnologiilor și proceselor digitale, precum și impactul acestora asupra lumii muncii și, în special, asupra învățării, reprezintă punctul central al inițiativei noastre prioritare „Education 4.0 - Our Path to the eAcademy” (Educația 4.0 - Calea noastră către eAcademy).

Cunoștințe în rețea și lărgirea orizonturilor

Weidmüller le oferă tinerilor o perspectivă asupra lumii muncii în timp ce aceștia se află încă la școală, ajutându-i să-și aleagă viitoarea carieră și parcursul profesional. După terminarea școlii, sunt disponibile diferite posibilități de formare și de studiu. Sub denumirea Weidmüller Academy (Academia Weidmüller), oferim formare în peste zece profesii tehnice și comerciale și oferim, de asemenea, cursuri duble de studii în diferite universități. În acest mod, le oferim tinerilor șansa de a-și începe cariera, asigurându-ne în același timp că societatea are angajați cu calificări excepționale. De asemenea, oferim diferite oportunități pentru tinerii academicieni de a dobândi experiență practică, fie că este vorba despre stagii, activități studențești sau diplome. Sprijinim studenții care fac primii pași în lumea practică a muncii, asigurându-ne în același timp că avem acces la cele mai recente cunoștințe de cercetare și la talente tinere noi și devotate.

Centru de formare

Centrul de formare este locul unde Academia Weidmüller dezvoltă și pune în aplicare oportunități de învățare bazate pe nevoi, ținând seama de cerințele individuale și metodologice pentru învățarea flexibilă. Un sistem central de management al învățării oferă angajaților posibilitatea de a-și organiza formarea în mod independent și de a urmări progresul acestora. De asemenea, sistemul oferă o gamă largă de oportunități de învățare mobilă, oferind participanților libertatea de a decide când și unde doresc să învețe.

În calitate de furnizor de soluții și de partener de încredere, oferim clienților noștri tot mai multe oportunități de a dobândi cunoștințe specifice aplicațiilor și produselor prin intermediul Academiei Weidmüller.

Rețele

Academia Weidmüller reprezintă compania prin participarea activă la inițiative inovatoare și la diverse rețele în contextul tehnologiei și educației. Transferul de cunoștințe între organizațiile de cercetare academică și dezvoltarea tehnologiei antreprenoriale este menținut prin contactul continuu cu universitățile și instituțiile locale și internaționale. Academia Weidmüller este o interfață activă și parteneră în rețele tehnologice și educaționale precum OWL Maschinenbau, OWl și Bildung 4.OWL. Academia Weidmüller inițiază și participă la proiecte științifice de cooperare și este membră a diverselor comitete, cum ar fi Asociația de Cercetare în Automatizare din cadrul ZVEI [Asociația Producătorilor De Electricitate și Electronică], Lippe Bildung e.G. sau Comitetul pentru educație din DIHK [Asociația camerelor germane de industrie și comerț].

Calificare

Dezvoltarea personalului la Academia Weidmüller se bazează pe responsabilitatea personală a angajaților noștri și promovează o cultură a învățării dezvoltării individuale continue. Oportunitățile de învățare sunt disponibile pentru fiecare necesitate, pe baza evaluărilor nevoilor care sunt sprijinite de cele mai recente metode dovedite de diagnosticare, feedback și evaluare a transferului.