Resurse umane

La Weidmüller, suntem conștienți de faptul că performanța unei companii depinde în mare măsură de persoanele din companie

Resurse umane

Ce ne face diferiți?

Angajații calificați care sunt pasionați de provocările zilnice din domeniile lor de responsabilitate sunt esențiali pentru asigurarea succesului unei companii. Gestionarea resurselor umane este dedicată misiunii de a modela sistemul de lucru de la Weidmüller, asigurând astfel viabilitatea companiei în viitor.

Este atât o aspirație, cât și o provocare de reconciliere a cerințelor societății cu interesele angajaților. În consecință, planificarea și recrutarea personalului sunt la fel de importante pentru gestionarea resurselor umane ca și promovarea consecventă a potențialului tuturor angajaților. Aceasta include programe privind managementul siguranței și sănătății la locul de muncă, precum și sisteme de remunerare echitabile, transparente și competitive.

Cultura

Cultura corporativă de la Weidmüller se caracterizează printr-o cooperare amiabilă și un comportament apreciativ între toți angajații și la toate nivelurile. Prețuim diversitatea și cunoaștem punctele forte ale diverselor echipe. La urma urmei, puteți vedea întreaga imagine doar dacă vă uitați la ceva din fiecare unghi. Rasismul și discriminarea nu au loc la Weidmüller, lucru evidențiat și de angajamentul nostru față de Carta diversității.

Toți angajații noștri se bucură de multă libertate și de posibilitatea de luare a deciziilor în domeniile lor de activitate, însă libertatea înseamnă, de asemenea, asumarea responsabilității pentru propriile acțiuni. Pentru a răspunde acestei cereri pe termen lung, ne străduim în permanență să dezvoltăm o cultură care să poată facă față provocărilor tot mai mari într-o lume globalizată, în rapidă schimbare și din ce în ce mai mult digitalizată.

Motivarea mediului de muncă

Pentru a sprijini cultura cooperativă și autonomă a muncii de la Weidmüller, se acordă o importanță deosebită unui mediu de muncă motivant. Centrul pentru clienți și tehnologie, care a fost deschis în 2019, nu numai că conectează diferite locații din Detmold, ci creează și un mediu de lucru de ultimă generație pentru peste 600 de angajați. Tehnologia de comunicare de ultimă generație, o mare transparență datorită conceptelor de spații deschise și flexibilității oferite de partițiile mobile promovează schimbul interdisciplinar de idei și asigură un mediu productiv în care ideile pot deveni realitate.

Conceptul este pus în aplicare din ce în ce mai mult în alte clădiri și locații. Locurile de muncă în producție și logistică încep, de asemenea, să respecte din ce în ce mai mult cerințele privind munca în echipă și flexibilitatea, dar și cele mai înalte standarde de siguranță ocupațională și de management sustenabil. Activitățile monotone, nefavorabile din punct de vedere ergonomic, devin din ce în ce mai automatizate, iar colaborarea dintre oameni și roboți se dezvoltă în permanență. Aici câștigăm experiență, ceea ce este benefic și pentru noi atunci când ne consiliem clienții.

Digitalizare și mediu nou de lucru

Cu toate acestea, un mediu de muncă atractiv este doar un aspect al noului mediu de lucru de la Weidmüller. Dinamismul din ce în ce mai mare în procesele economice și în dezvoltarea socială necesită o viteză ridicată a inovării, precum și o acțiune agilă, orientată către piață și către clienți. Prin urmare, și angajații se confruntă în permanență cu noi cerințe în ceea ce privește flexibilitatea și adaptabilitatea. Sarcina gestionării resurselor umane este de a permite angajaților să dobândească competențe de gestionare a modificărilor și de a sprijini procesele corespunzătoare. Metodele de lucru agile, opțiunea de a lucra independent de timp și loc și un proces structurat de familiarizare sunt doar câteva dintre elementele utilizate de Weidmüller pentru a se asigura că atât angajații cu vechime, cât și cei noi pot contribui la modelarea viitorului.

Educație

Am reunit toate subiectele de instruire din cadrul companiei sub denumirea Academia Weidmüller. Aici ne ocupăm de formarea personalului nostru nou, printr-o gamă largă de studii de ucenicie și studiu dual. Sistemul nostru de management al învățării digitale se află în centrul educației continue a angajaților noștri. Acest sistem conține o gamă completă de cursuri online și resurse de cunoștințe digitale care pot fi accesate non-stop, inclusiv pe dispozitive mobile. Aceste servicii sunt completate de numeroase sesiuni de formare în sălile de clasă și de programe de educație extinse specifice tematicilor sau grupurilor țintă, cum ar fi programe specifice pentru manageri sau programe care se referă la subiecte precum feedback sau gestionarea agilă a proiectelor.

Academia Weidmüller oferă, de asemenea, clienților noștri formare în domeniul produselor și aplicațiilor.