Microgrile DC

Curent continuu pentru o fabrică durabilă cu infrastructură de curent continuu

Microgrile DC

Sunteți pregătit pentru tehnologii noi, ecologice?

Schimbările climatice, neutralitatea CO2 și mobilitatea electromagnetică sunt subiecte care nu numai că ne mută în mod privat, ci și ca Weidmüller. De aceea, lucrăm intens la noi tehnologii care contribuie la reducerea consumului de energie și, mai presus de toate, la punerea în aplicare în aplicații industriale.

În acest context, tehnologia DC este considerată ca având un mare potențial pentru viitor. Aceasta se referă la utilizarea tensiunii de curent continuu pentru a furniza energie instalațiilor industriale, de exemplu pentru a optimiza eficiența energetică a producției, dar și pentru a asigura calitatea rețelei și siguranța aprovizionării - un pas important către o producție neutră din punct de vedere climatic.

Potențialul distribuției industriale a energiei electrice în curent continuu

Eficiență energetică

Eficiență energetică

Reducerea conversiei și a pierderilor din transport, utilizarea recuperării, utilizarea directă a surselor de energie regenerabile, precum și reducerea consumului de putere la vârf prin sisteme de stocare adecvate

Stabilitatea grilei

Stabilitatea grilei

Se pot omite investiții suplimentare pentru filtrarea și compensarea rețelei, iar rețelele existente sunt sprijinite, iar pierderile de producție datorate perturbărilor de rețea sunt prevenite și reduse

Utilizarea eficientă a resurselor

Utilizarea eficientă a resurselor

Reducerea consumului de cupru pentru cabluri și reducerea costurilor echipamentelor și economisirea spațiului prin eliminarea electronica

Grilă DC inteligentă pentru industrie

Grilă DC inteligentă pentru industrie

Infrastructura pentru controlul inteligent al fluxurilor de energie permite avantaje în achiziționarea de energie și sprijină concepte modulare pentru mașini

Provocări din perspectiva producției

Schimbările climatice, neutralitatea CO2 și mobilitatea electronică sunt subiecte care prezintă, de asemenea, provocări specifice pentru producție.

Provocări din perspectiva producției
  • Autoalimentare integrată (nu este necesară o sursă de alimentare suplimentară)
  • Integrarea producerii de energie volatilă
  • Pierderi din conversie - recuperarea energiei cinetice prin recuperare
  • Cerințele ridicate privind flexibilitatea necesită o infrastructură sigură
  • Reducerea vârfului de încărcare, protecția personală în curent continuu și protecția selectivă în curent continuu
Microrețelele DC pentru producție sunt un element esențial pentru neutralitatea climatică, eficiența energetică și calitatea rețelelor în automatizările industriale. De aceea nu ne întrebăm dacă, ci cât de repede va fi introdusă tehnologia DC aici.

Dr. Jan Michels, Vicepreședinte Executiv Cross Divisional Functions

Abordări ale soluției

Microgrile DC cu înșurubare pe segmente, operare și monitorizare în condiții de siguranță

Noile noastre unități de preîncărcare permit acumularea controlată și secvențială a micro-rețelelor DC industrial. Sarcini, cum ar fi unități, motoare sau circuit electric de sarcină complexe pot fi pornite una după alta pentru a evita curenții de vârf.

Infrastructură pentru rețelele de curent continuu

Tehnologie de conectare sigură pentru fluxul de energie bidirecțional prin recuperare, protecția persoanelor și a echipamentelor, monitorizarea stării conectorilor și funcțiile de siguranță inteligente prin interconectare.

Distribuția energiei pentru eficiență în automatizarea în curent continuu

Monitorizarea tensiunii sistemului și a fluxurilor de energie în sectoarele de curent continuu, gestionarea statutului rețelei și protejarea valorilor nominale.

Soluții de infrastructură pentru arhitecturile de curent continuu

Control central preîncărcat al segmentelor mari de rețea capacitivă la unitățile de protecție și control preîncărcat descentralizat pentru întreținerea subsegmentului.

Complementaritate perfectă sau pregătită pentru c.c.

Acest lucru vă poate interesa, de asemenea:

DC-INDUSTRY

Aflați mai multe despre activitatea comună a peste 40 de parteneri din proiectele DC-INDUSTRY și DC-INDUSTRY 2, care dezvoltă baza pentru o infrastructură actuală directă în industrie.

DKE - Comisia germană pentru tehnologiile electrice, electronice și informatice

Aflați mai multe despre foaia de parcurs de standardizare a DKE pentru curentul direct din gama de joasă tensiune.

Open Direct Current Alliance (ODCA)

Gleichstrom leistet wichtige Beiträge zum Gelingen der Energiewende, mit der ODCA bringen wir die Erkenntnisse und Lösungen der DC-Technologie in die internationale Verbreitung. ZVEI și companiile din industrie, mediul academic și cercetare au fondat alianța Open Direct Current Alliance.

Contactați-ne