Soluții pentru industria eoliană

Exploatați turbinele eoliene mai eficient cu soluțiile noastre personalizate pentru o rentabilitate maximă

Soluții pentru industria eoliană

Soluţii specifice clientului pentru industria eoliană

Soluţii specifice clientului pentru industria eoliană

În prezent, sectorul energiei eoliene se confruntă cu provocarea de a îndeplini cerințele tot mai mari de rentabilitate. Producătorii de turbine caută în permanență posibilități de reducere a LCOE (costul total egalizat al energiei produse). Weidmüller răspunde la această cerere cu componente fiabile și soluții personalizate pentru a reduce costurile de investiții și exploatare. Alte tendințe sunt sistemele de monitorizare a stării și modelele de afaceri bazate pe date precum Data Analytics. În aceste domenii de automatizare și digitalizare, Weidmüller este capabilă să ofere soluții dovedite pentru a reduce timpii de nefuncționare și a crește randamentul.

În calitate de partener de încredere pentru industria eoliană, clienții noștri pot fi siguri de:

Experiență dovedită

Experiență dovedită

De ani buni, ne-am sprijinit clienții cu o gamă largă de componente, ansambluri specifice și soluții de monitorizare.

Cultura orientată spre client

Cultura orientată spre client

Cunoaștem cerințele politice și economice ale industriei eoliene și vrem să fim mai mult decât un simplu furnizor - vrem să fim parteneri.

Mentalitate practică

Mentalitate practică

Echipa Weidmüller responsabilă de industria eoliană este extrem de motivată să preia proiectele clienților în toate fazele de dezvoltare și pe șantier.

Amprentă globală

Amprentă globală

Datorită orientării noastre globale, suntem foarte potriviți pentru a face față cerințelor clienților noștri. De la asistență tehnică la livrare și servicii pe șantier.

Prototipare rapidă

Prototipare rapidă

Echipa noastră de ingineri experimentați utilizează instrumente moderne de dezvoltare pentru a oferi rapid clientului propunerile tehnice și primele prototipuri.

Abordarea provocărilor pieței cu inovație și pasiune

Palete

Palete

Palete

Sistemul nostru BLADEcontrol® crește veniturile și reduce riscul reparațiilor costisitoare datorită monitorizării continue a paletelor rotorului și detectării gheții formate pe acestea. BLADEcontrol® detectează deteriorarea paletelor rotorului, precum și dezechilibrele aerodinamice, părțile friabile din palete și alinierea necorespunzătoare a butucului sau a pasului. Investiția în monitorizarea continuă a paletelor rotorului se va amortiza datorită disponibilității crescute în lunile de iarnă folosind dispozitivul de detectare a gheții cu funcție de repornire automată.

Butuc

Butuc

Butuc

Butucul rotativ este o provocare pentru fiecare material sau sistem. Weidmüller face față acestui mediu dificil cu produse de înaltă calitate și PLC-uri robuste pentru a îndeplini funcții relevante pentru siguranță, cum ar fi sistemul de înclinare a paletelor rotorului. Comunicarea importantă dintre butuc și nacelă este gestionată de dispozitivele de rețea Weidmüller, iar iluminarea în butuc se poate realiza cu ajutorul lămpilor cu LED Weidmüller. Oferim, de asemenea, soluții LED personalizate în butuc pentru a fi implementate, de exemplu, o cutie de joncțiune.

Nacelă

Nacelă

Nacelă

Weidmüller oferă o gamă largă de componente fiabile pentru Top-Box și produse de cablare pe teren pentru a conecta date, semnale și energie. Cutii asamblate personalizate pentru aplicații auxiliare și un sistem cu LED dovedit pentru iluminare de lungă durată, fără întreținere.

Turn

Turn

Turn

Weidmüller este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de iluminat cu LED pentru turn, care pot fi ușor adaptate la diferite tipuri de turnuri. Oferim o soluție completă constând din LED-uri, cutie de alimentare cu UPS, fascicule de cabluri și cutie de distribuție pentru alocarea de energie personalului de service și întreținere. În baza turnului puteți găsi diverse produse în cutia de jos și dispozitivele de comunicații pentru rețeaua de turbine și parcul eolian.

Astăzi, fiecare client are cerințe speciale, mai ales în industria eoliană. Pentru a răspunde acestor nevoi, la Weidmüller, am creat ansambluri specifice clienților pentru a rezolva toate cerințele viitoare într-o singură soluție optimă. Permitem clienților noștri să își îndeplinească cerințele în cel mai bun mod posibil

Marc Liebert, Global Segment Manager Energy/Wind

Produse de top pentru industria eoliană

Monitorizarea paletelor rotorului cu BLADEcontrol®

Avantajele dvs. dintr-o privire

Rentabilitatea, veniturile mari și siguranța instalațiilor sunt factorii cei mai importanți în exploatarea turbinelor eoliene. BLADEcontrol® înregistrează continuu starea fiecărei palete a rotorului și percepe chiar și modificările minore. Riscul reparațiilor costisitoare este redus, iar rentabilitatea întregii instalații de energie eoliană crește.

 • Disponibilitate crescută a turbinei
 • Extinderea duratei de viață a paletelor rotorului
 • Randament suplimentar datorită timpilor de nefuncționare reduși
 • Reparații previzibile
 • Eficiență optimizată a turbinei
 • Optimizarea funcționării și prelungirea duratei de viață

Monitorizarea stării pentru conexiunile cu şurub

Avantajele dvs. dintr-o privire

Detectați anomaliile în conexiunile cu șurub ale turbinelor eoliene. Sistemele noastre de monitorizare a stării furnizează informații despre conexiunile cu șurub și ajută la reducerea costurilor de întreținere și reparații.

 • Detectați deteriorările grave ale șuruburilor
 • Monitorizare continuă 24/7
 • Randament suplimentar datorită timpilor de nefuncționare reduși
 • Reparații previzibile

Mai multe produse și soluții pentru industria eoliană

Soluții cu LED

Soluții cu LED

Soluții cu LED

Combinația noastră inteligentă de lumină și putere pentru mai multă eficiență în sistemele dumneavoastră. Extrem de robuste, durabile, bine protejate, ușor de instalat și extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Ansambluri specifice clienților

Ansambluri specifice clienților

Ansambluri specifice clienților

Produse personalizate pentru aplicația dvs. Carcasele noastre asamblate individual excelează printr-o combinație inteligentă de consultanță, expertiză în aplicație și know-how-ul industriei.

Surse de alimentare de ultimă generație

Surse de alimentare de ultimă generație

Surse de alimentare de ultimă generație

Aparatajele electrice de conexiuni din seria PROtop permit o disponibilitate ridicată a instalațiilor datorită valorilor MTBF de peste un milion de ore.

Industrial Analytics

Industrial Analytics

Industrial Analytics

Este important să cunoașteți problemele care pot să apară înainte de apariția unei erori, astfel încât procesele să-și urmeze cursul. Modulele noastre de analiză învață din datele utilajului dvs. și indică când este observată o activitate anormală.

Industrializarea industriei eoliene

Industrializarea industriei eoliene

Industrializarea industriei eoliene

Astăzi, industria eoliană este una dintre sursele de electricitate cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Confruntarea cu provocarea reprezentată de creșterea rentabilității și de cerințele tot mai mari, instalațiile moderne și durabile în timp trebuie să fie extrem de fiabile și din ce în ce mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Pentru a răspunde acestor nevoi ale pieței, Weidmüller oferă soluții de automatizare personalizate pentru energia eoliană a viitorului. Fie ca un pachet complet sau componente individuale - descoperiți produsele și soluțiile noastre!

 • Reducerea timpilor de nefuncționare a instalațiilor dumneavoastră datorită soluțiilor fiabile și robuste
 • Creșteți eficiența instalațiilor dvs. de energie eoliană
 • Atingeți obiectivele privind LCOE și prelungirea duratei de viață

Scopul nostru nu este doar să oferim componente individuale, ci să dezvoltăm concepte de soluții care să simplifice procesele de lucru și să sporească eficiența instalațiilor.

Hans Schlingmann, director al Business Unit Wind

Ultimele noutăți din proiectele noastre eoliene

Descărcări

Asistență & Contact

Contactul dvs. direct

Să împărtășim idei!

Vă rugăm să vă programați

Câmpuri obligatorii

Organizați apelul invers

Câmpuri obligatorii