Unități funcționale preasamblate conectate rapid și flexibil

Procesul final de punere în funcțiune pentru un tablou de comandă ar trebui să fie rapid. Aceasta a fost, de asemenea, cerința lui Senvion cu privire la turbinele sale eoliene, care a fost îndeplinită de bornele modulare WeiCoS conectabile (printre altele).

Unități funcționale preasamblate conectate rapid și flexibil

Unități funcționale preasamblate conectate rapid și flexibil

Unități funcționale preasamblate conectate rapid și flexibil

Când vine vorba de concepte de automatizare modulare, diferitele elemente de sistem nu sunt, de obicei, concepute și fabricate în cadrul companiei; acestea provin de la companii partenere diferite. Componentele sunt apoi asamblate în fabrică sau la sediul clientului final.

Combinarea tehnologiilor blocurilor terminale modulare și a conectorilor în mod util

Weidmüller generează valoare adăugată în acest moment datorită sistemului său de conectivitate WeiCoS, care combină în mod util tehnologiile blocurilor terminale modulare și a conectorilor. Echipat pe o parte cu o conexiune cu arc de tensionare și suporturi pentru unul sau doi conectori pe cealaltă parte, WeiCoS permite construirea punctelor de sprijin pentru cablare rapidă pe o lățime de 85 mm. În plus, tipurile de blocuri terminale sunt proiectate astfel încât direcția fișelor celor patru conectori să fie aceeași. Acest lucru este deosebit de util în timpul preasamblării, deoarece trebuie respectată numai ordinea conexiunilor. În cazul altor sisteme, trebuie să se țină cont și de partea blocului terminal în care va fi introdus ulterior conectorul. Prin urmare, blocurile terminale modulare conectabile simplifică gestionarea planificării încă de la început.

Blocuri de conexiuni gata de instalare pentru turbinele eoliene

Cu WeiCos, unitățile funcționale preasamblate (cum ar fi controlul lămpilor sau ușilor, plăcile de montare și panourile tablourilor de comandă) pot fi conectate rapid la sistemul disponibil într-o manieră sigură. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să introduceți conectorul în blocul terminal modular. Contactul cu arc exterior și elementele de blocare garantează că conectorul este bine fixat în blocul terminal astfel încât să reziste la șocuri și vibrații. Prin urmare, WeiCoS este predestinat pentru utilizarea în construcția de utilaje și instalații, tehnologia de prelucrare, construcția navelor și vehiculelor feroviare, precum și a centralelor eoliene, astfel încât conexiunile constante garantează o eficiență energetică permanentă.

Senvion Systems SE, o companie care aparține grupului Suzlon (producătorul internațional de turbine eoliene în segmentele onshore și offshore), beneficiază de acest lucru. Firma constructoare de echipamente dezvoltă, fabrică și vinde turbine eoliene pentru aproape orice locație - cu putere nominală de la 1,8 MW la 6,15 MW și diametre ale rotorului de la 82 m la 126 m. Senvion oferă clienților săi soluții specifice proiectelor din domeniile de construcție, service și întreținere a instalațiilor, transport şi instalare, precum şi de proiectare a fundaţiei. Cu peste 3.000 de angajați la nivel global, compania se bazează pe experiențele dobândite în producerea și instalarea a peste 4.600 de turbine eoliene. Una dintre dificultățile întâmpinate la asamblarea unei turbine eoliene este conectarea numărului mare de senzori și actuatori. În acest caz, procesul îndelungat de conectare a cablurilor individuale poate fi scurtat folosind tehnologia de conectare cu mai pulți poli și design-ul modular, ceea ce permite reducerea timpilor de asamblare și producție. De asemenea, aceste tehnologii contribuie la funcționarea în condiții de siguranță și garantează schimbul rapid în timpul efectuării lucrărilor de întreținere. Toate acțiunile sunt menite să asigure disponibilitatea ridicată a sistemului pe termen lung, care se realizează prin utilizarea componentelor fiabile și a unui grad ridicat de automatizare.

Tehnologie de conectare fiabilă, adecvată pentru energia eoliană

Datorită utilizării blocurilor de conexiune WeiCoS, Senvion a fost capabil să scurteze procesul de preasamblare intern și să reducă timpul de asamblare în parcul eolian. Ca parte a seturilor de cabluri pentru unități și/sau senzori, conectorii cu mai mulți poli WeiCoS sunt conectați rapid la seturile de blocuri terminale ale tablourilor de comandă, care au fost furnizate și verificate în ansamblu, într-o manieră sigură. Lucrările de întreținere se efectuează într-un mod simplu și fiabil. Blocurile terminale WeiCoS cu conectori sunt utilizate atât pentru conexiunea la sursa de alimentare, cât și pentru conexiunea la semnal/senzor.

Deoarece blocurile de conexiune și elementele de conectare sunt preasamblate și verificate în totalitate la sediul Weidmüller, efortul necesar în procesul de producție al Senvion poate fi redus considerabil. Densitatea ridicată a conexiunii care rezultă din design-ul compact și care reduce spațiul necesar pentru instalare oferă și alte avantaje. În concluzie, produsele Weidmüller și faptul că blocurile de conexiune WeiCoS testate sunt livrate gata de instalare sprijină în mod ideal conceptul de fabricație și întreținere al Senvion. Și, în același timp, desigur, acestea satisfac și cerința pentru o tehnologie fiabilă de conectare potrivită pentru energia eoliană.