Viitor luminos pentru eficienţa instalațiilor

Pe piața energiei eoliene din ce în ce mai competitivă, este mai important ca niciodată să se garanteze eficiența maximă a instalației în timpul fazei de planificare, suportând în același timp cele mai mici costuri posibile de achiziție și monitorizare. Sistemele cu LED de la Weidmüller fac din iluminatul interior unul inteligent și oferă reduceri potențial mari în ceea ce privește costurile totale de exploatare.

Viitor luminos pentru eficienţa instalațiilor

Viitor luminos pentru eficienţa instalațiilor

Viitor luminos pentru eficienţa instalațiilor

CÂŞTIGĂ! Cu soluțiile sale de ultimă generație și sigure pentru mediul ostil al instalațiilor de energie eoliană, Weidmüller contribuie în permanență la competitivitatea aplicațiilor eoliene din întreaga lume. Ce diferenţiază noul sistem de iluminat?

Schlingmann: Scopul nostru nu este doar să furnizăm clienților componente individuale, ci și să dezvoltăm concepte inovatoare care să simplifice procesele de lucru și să sporească eficiența instalațiilor. Este exact ceea ce am făcut cu noul nostru sistem de iluminat FieldPower® Wind Energy pentru instalații de energie eoliană. Elementul central îl constituie utilizarea lămpilor cu LED, care oferă un consum de energie extrem de redus și o durabilitate pe termen lung. Utilizate cu un sistem complet pentru sursa de alimentare neîntreruptibilă, monitorizare la distanță și prize opționale, creează o soluție gata de utilizare pentru iluminat, iluminat de urgență opțional și alimentare cu energie electrică a întregii instalații. Toate elementele sunt dovedite și perfect coordonate între ele, astfel încât sistemul de iluminat poate fi inclus cu ușurință în orice aplicație.

CÂŞTIGĂ! Trecerea de la tehnologiile încercate și dovedite la unele noi reprezintă adesea un pas riscant și o decizie care nu ar trebui să fie luată cu ușurință. Ce avantaje oferă tehnologia cu LED în comparație cu soluțiile de iluminat existente?

Schlingmann: Până în prezent, corpurile de iluminat fluorescente liniare au fost adesea folosite pentru a asigura iluminatul interior în instalațiile de energie eoliană. În comparație cu tehnologia cu LED, corpurile de iluminat fluorescente liniare au multe dezavantaje atunci când instalația este în funcțiune.

Pe lângă consumul ridicat de energie, acestea sunt, de asemenea, foarte fragile și adesea implică costuri suplimentare inutile pentru întreținere și înlocuire. Este absolut normal ca lucrările efective de instalare și întreținere să fie precedate de întreținere neplanificată, deoarece este pur și simplu imposibil să lucrați în siguranță în turnuri, fără suficientă lumină în interior.

Pe de altă parte, lămpile cu LED sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic și oferă o durată de viață de până la 20 de ani.
Pentru realizarea lămpilor cu LED FieldPower®, am proiectat fiecare detaliu pentru a respecta condițiile extreme de mediu ale instalațiilor de energie eoliană.

CÂŞTIGĂ! Ce caracteristici specifice fac ca soluția de iluminat să fie deosebit de practică?

Schlingmann: Acest lucru este evident la prima vedere datorită carcasei robuste din plastic cu un grad de protecție de până la IP 54 și dimensiunii compacte. Însă sunt convingătoare și „valorile interioare”: Lămpile noastre cu LED nu conțin mercur și produc lumină fără UV și infraroșu. Spre deosebire de corpurile de iluminat fluorescente liniare convenționale, emisia totală de lumină este disponibilă imediat ce lămpile sunt pornite, indiferent de temperatură și fără nici o pâlpâire deranjantă. Intensitatea luminii lămpilor cu LED este constantă, chiar și în modul de urgență și cu consum redus de energie.

Am creat două variante pentru a satisface cerințele specifice ale diferitelor zone dintr-o instalație de energie eoliană. Având în vedere incidența luminii nondirecționale, FieldPower® MONO LED este perfect potrivit pentru iluminarea spațiilor mari și a zonelor de lucru care includ paletele și nacela, de exemplu. Între timp, am proiectat FieldPower® DUO LED pentru a răspunde în special cerinței pentru zonele ascendente și descendente. Design-ul său înseamnă că oferă lumină direcțională pe două părți, asigurând astfel o iluminare optimă de-a lungul pasarelelor și scărilor.

CÂŞTIGĂ! Folosind lămpile cu LED, alegeți opțiunea eficientă și sigură, dar această soluție are ca rezultat și costuri de achiziție mai mari. Cum poate ajuta sistemul complet de la Weidmüller la reducerea costurilor de exploatare pe termen lung?

Schlingmann: Datorită experienței și competenței noastre în domeniul alimentării cu energie electrică, procesării datelor și semnalelor, am dezvoltat o soluție complexă: FieldPower® Wind Energy. Nu mai trebuie să luați în considerare fiecare componentă în parte. În schimb, întregul sistem, inclusiv sursa de alimentare, poate fi integrat cu ușurință în instalație, astfel încât procesul lung și costisitor de coordonare a interfețelor și componentelor devine un lucru de domeniul trecutului. Serviciul nostru, care oferă o simulare a luminii gratuită coordonată cu aplicația, simplifică, de asemenea, procesul de planificare al clientului.

Gama largă de tensiuni de intrare de la 24 până la 120 V DC permite iluminarea suprafețelor mari - în turnul unei instalații de energie eoliană, de exemplu. Chiar și dintr-o secțiune transversală mică a conductorului de 1,5 mm², pot fi alimentate până la 40 de lămpi cu LED FieldPower® pe o lungime de până la 230 m. În comparație cu sistemele actuale, utilizarea unei surse de alimentare centralizată și neîntreruptibilă de 24 V DC reduce la minim costurile, de la achiziție și întreținere, până la exploatarea continuă.

Întregul ansamblu de lămpi poate fi monitorizat de la distanță atunci când este necesar, eficientizând operațiunile de service și reducând astfel costurile. De asemenea, ansamblul de lămpi poate declanșa un semnal luminos pentru a avertiza vizual personalul de întreținere dacă există probleme în instalație. În prezent, se folosesc sisteme de avertizare acustică, dar acestea pot fi foarte repede acoperite de zgomotele ambientale. În concluzie, combinația noastră unică de tehnologie cu LED, sursa de alimentare specifică aplicației, automatizarea și proiectarea individuală a sistemului deschide calea spre noi posibilități de optimizare a eficienței în iluminatul turbinelor eoliene - cu argumente edificatoare de la planificare la exploatare.