Industria auto și robotică

Digitalizarea și flexibilitatea producției de vehicule de-a lungul fluxului de valori

Industria auto și robotică

Soluții viabile pentru industria automotive

Fabricarea vehiculelor viitorului se bazează pe cele trei elemente fundamentale ale digitalizării, flexibilității și durabilității. Toate procesele sunt bine interconectate, în condiții de siguranță și securitate conform conceptului Industrie 4.0 al Smart Factory. Cea mai importantă în producție este ființa umană, al cărei suport complet este oferit de vehicule ghidate automat (AGV), tehnologii inovatoare de identificare (RFID) și roboți colaboratori (Cobots). Inteligența artificială (AI), analiza volumelor mari de date și întreținerea predictivă asigură un grad mare de transparență în planificare, control și calitate. Instalațiile existente, „brownfields”, trebuie să fie pregătite pentru IoT. Instalațiile noi, „greenfields”, vor fi planificate digital și simulate în prealabil.

În calitate de partener de încredere pentru industria auto și robotică, clienții noștri pot fi siguri de:

Cea mai înaltă calitate

Cea mai înaltă calitate

Ca și companie, acordăm o mare importanță celui mai înalt nivel de calitate în dezvoltarea portofoliului nostru.

Amprentă globală

Amprentă globală

Cu orientarea noastră globală, suntem foarte potriviți cerințelor și cazurilor de activități ale clienților noștri

Concentrare pe cerințele pieței

Concentrare pe cerințele pieței

Cu portofoliul nostru inteligent, oferim beneficii durabile în contextul industrializării 4.0

Experiență dovedită

Experiență dovedită

Datorită anilor noștri de experiență în domeniul OEM, suntem un partener experimentat și de încredere pentru clienții noștri.

Cercetare și dezvoltare

Cercetare și dezvoltare

Fiind o companie orientată spre viitor, ne ocupăm de soluții pentru subiecte precum flexibilitatea în producție sau eMobility

Rețeaua mobilă 5G pune un accent puternic pe comunicațiile cu utilajele și IoT. Aceasta este o diferență majoră față de generațiile anterioare de radio mobil. În producția industrială și prelucrare sunt posibile numeroase utilizări și aplicații. Acest lucru este valabil în special în cazul ingineriei auto, în care cea mai mare flexibilitate posibilă și comportamentul în timp real sunt de o importanță deosebită.

Elmar Zimmerling, Global Segment Manager Automotive & Robotics

Abordarea provocărilor pieței cu inovație și pasiune

Flexibilizarea producției

În viitor, chiar și conectorii vor fi inteligenți - se studiază noi tehnologii de conectare și tehnici de integrare pentru a implementa conectori inteligenți la senzori și actuatori. Aceasta constituie un alt fundament pentru implementarea Industriei 4.0 și crearea de sisteme cyber-fizice.

Digitalizarea în automatizare

Ca principiu fundamental al evoluțiilor viitoare în domeniul automatizării, digitalizarea are în continuare un rol important. În calitate de membru al 5G-ACIA, avem o contribuție decisivă în specificarea și dezvoltarea cerințelor și standardelor viitoare ale industriei, a cazurilor de utilizare și a componentelor hardware aferente. Noile modele de afaceri digitale, colaborarea om-mașină, precum și tehnologiile AI vor fi forțele motrice din spatele acestora.

Sustenabilitate și electromobilitate

Mașinile electrice trebuie să fie orientate în mod holistic către sustenabilitate - pornind de la producția lor, necesarul total de energie într-un lanț complex de aprovizionare și logistică, până la asamblarea finală a tuturor pieselor din fabrică. Principalele provocări includ managementul energiei, tehnologia bateriilor și sistemele de încărcare. Bateria în sine reprezintă o proporție semnificativă din energia necesară pentru producție având un impact major asupra construcției caroseriei și amestecului de materiale utilizat la fabricație.

Vehicule autonome

Vehiculele autonome vor deveni în viitor birouri și camere de zi mobile. Utilizatorii nu vor mai fi preocupați în primul rând de experiența de conducere, ci de experimentarea spațiului și de utilizarea acestuia. Cu toate acestea, în special în interior, mașinile vor fi proiectate complet diferit față de cele din prezent. Acest lucru necesită produse noi, aplicații și utilaje noi din partea furnizorilor.

Adaptați-vă producția la Internetul industrial al lucrurilor

Digitalizarea în mediul industrial este adesea asociată cu Industria 4.0

Achiziția, combinarea și analiza datelor valoroase din diferite surse de date este o sarcină complexă - cu excepția cazului în care aveți cele mai noi utilaje și sisteme („greenfield”) bazate pe standardul de comunicare OPC-UA al Industriei 4.0. Totuși, realitatea pare diferită. În mediul cu utilaje eterogene („brownfield”) cu diferiți ani de construcție și protocoale de comunicare diferite, trebuie să adaptați pe alocuri capacitatea IoT-ului industrial. Tocmai aici intervine Weidmüller și oferă suport personalizat pentru IoT industrial.

  • Conectarea utilajului la un cloud
  • Monitorizarea energiei (ca serviciu digital)
  • Mentenanță predictivă
  • Monitorizarea calității
  • Optimizarea utilajelor pe teren
  • Acces la distanță

Produse și soluții pentru Automatizare și Robotică

Managementul energiei

Cerința prealabilă pentru o producție sustenabilă în fabricile de automobile - conștientizarea sustenabilității - a crescut semnificativ. Soluțiile EM Weidmüller permit un proces de îmbunătățire treptată în fabrici pentru a reduce continuu consumul de energie și, prin urmare, costurile de energie.

Soluții de conectivitate

Conexiunile fiabile, chiar și în condiții extreme în producția asistată de roboți, reprezintă o practică îndelungată în producția de mașini. Suntem specialiști în soluții fiabile și dovedite pentru conectarea electrică și cablarea diferiților roboți și a uneltelor acestora.

Managementul energiei

Surselor de alimentare li se acordă de obicei mai puțină atenție față de alte funcții ale unei instalații. Însă, dacă alimentarea cu curent continuu de 24 V eșuează, se pot opri componente importante sau întreaga producție. Conceptul unic de rețea inteligentă de 24V DC de la Weidmüller se bazează pe surse de alimentare inteligente asociate cu monitorizarea electronică inteligentă a sarcinii.

Industrial Analytics

Astăzi, înțelegerea utilajelor și a datelor de producție este un factor de succes esențial în fiecare industrie. Industrial Analytics sprijină operatorii de utilaje și tehnicienii de întreținere prin utilizarea notificărilor proactive bazate pe analiza în timp real a datelor despre utilaje.

Distribuție ultra-eficientă a energiei

Creșterea eficienței energetice, instabilitatea alimentării cu energie și o calitate inconstantă a energiei la nivel global sunt provocări cu care producția industrială trebuie să se confrunte în viitorul apropiat. În mediul industrial de astăzi, sursa de alimentare trifazată de 400 V AC este standard. Aici este întotdeauna necesară o conversie a energiei electrice de la tensiunea în curent alternativ la cea în curent continuu. Actuatorii actuali cu viteză variabilă eficienți din punct de vedere energetic, invertizoarele de frecvență și servo-roboții, cinematica CNC, benzile transportoare, tabele de indexare etc. - au deja încorporat un circuit intermediar de curent continuu. Ca membru al unui consorțiu de companii bine-cunoscute, suntem implicați în dezvoltarea de cazuri reale de utilizare industrială pentru scenarii bazate pe curent continuu.

Transmisie de energie fără contact de până la 240 W

Transmisie de energie fără contact de până la 240 W

Acesta este un videoclip de pe YouTube. Dând click pe acest videoclip, sunteți de acord cu Politica de confidențialitate și Termenii de utilizare Google/YouTube. De asemenea, sunteți de acord cu Politica noastră de confidențialitate.

Contactele arse, îndoite sau murdare sunt adesea cauza întreruperii producției consumatoare de timp și costisitoare. Tehnologia de fabricație a automobilelor este adesea afectată, de exemplu în cazul schimbărilor frecvente ale uneltelor la roboții industriali. FreeCon Contactless de la Weidmüller este o piesă de puzzle inovatoare din Industria 4.0 - flexibilă și fără întreținere.

Ultimele noutăți din Industria auto și Robotică

Descărcări