Transmisie și Distribuție

Cunoștințele și experiența sunt cele mai bune atuuri ale noastre. Portofoliul nostru acoperă o gamă largă de aplicații: de la soluții de conectivitate care asigură cel mai bun compromis între siguranță și flexibilitate, până la componente electronice remarcabile și analize pentru a satisface cele mai exigente cerințe.

Transmisie și Distribuție

Contribuind la rețele inteligente cu componente de înaltă clasă

La Weidmüller, știm că serviciile publice de furnizare a energiei electrice se confruntă cu multe provocări în prezent. Tranziția energetică este un obiectiv comun în întreaga lume, iar rețelele electrice joacă un rol important în obiectivele de decarbonizare pe care majoritatea guvernelor le au. Integrarea regenerabilă, producția distribuită, autoconsumul, vehiculele electrice etc. vor fi posibile numai dacă rețelele electrice devin rețele inteligente. Rețelele inteligente sunt posibile numai prin digitalizare, comunicare, securitate cibernetică și analiză. Portofoliul de produse Weidmüller include produse de primă clasă, de la conectoare „inteligente” la Analiză industrială. Cu aceste soluții, utilitățile își pot face rețelele mai inteligente, îndeplinind în același timp cerințele de fiabilitate și disponibilitate extrem de ridicate.

În calitate de partener de încredere pentru transmisie și distribuție, clienții noștri pot fi siguri de:

Siguranța personalului de întreținere

Siguranța personalului de întreținere

Conexiunile dintre echipamentele de protecție și contorizare la transformatoarele de curent pot provoca incidente care prezintă riscuri pentru siguranța echipamentelor și a personalului. Scopul nostru este de a asigura siguranța componentelor (conceptul comutatorului tip make-before-break), evitând erorile umane în aceste conexiuni critice.

Produse electronice fiabile pentru medii dure

Produse electronice fiabile pentru medii dure

Oferim o gamă largă de produse care îndeplinesc cele mai exigente cerințe ale serviciilor publice de furnizare a energiei electrice: comutatoare Ethernet IEC 61850, analizoare de calitate clasa A conform IEC 61000-4-30, sau familia de surse de alimentare (inclusiv UPS) care este utilizată de furnizorii internaționali în soluțiile lor pentru automatizarea substațiilor secundare etc.

Analize industriale pentru servicii cu valoare adăugată mai mare

Analize industriale pentru servicii cu valoare adăugată mai mare

Contorizarea inteligentă și rețelele inteligente permit serviciilor publice de furnizare a energiei electrice să aibă o cantitate uriașă de informații despre rețelele lor. Utilizarea analizelor le poate aduce multe îmbunătățiri în ceea ce privește fiabilitatea rețelei, calitatea energiei, reduceri de costuri, siguranța etc.

Modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice reprezintă un pas esențial pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale societății noastre. Se apropie tranziția energetică, iar rețelele T&D se confruntă cu provocări majore care necesită soluții inteligente. La Weidmüller, suntem gata să contribuim la aceste soluții cu o gamă largă de diferite produse. Să ne conectăm!

Pedro Cotoner, Global Segment Manager Transmisie și Distribuție

Abordarea provocărilor pieței cu inovație și pasiune

Contorizare inteligentă

Furnizorii de energie înlocuiesc din ce în ce mai mult contoarele tradiționale de energie electrică cu contoarele inteligente. Prin urmare, la Weidmüller, am dezvoltat multe șine montaj personalizate diferite care facilitează înlocuirea și testarea contoarelor, asigurând în același timp siguranța echipamentului și a personalului. Avem, de asemenea, o gamă completă de dispozitive de protecție la supratensiune (tip I și II) care sunt utilizate pe scară largă pentru a proteja aceste contoare electronice nou instalate.

Automatizarea distribuției

Automatizarea distribuției este unul dintre pașii esențiali pe care trebuie să-i facă serviciile publice de furnizare a energiei electrice către rețelele inteligente. Monitorizarea și automatizarea substațiilor secundare necesită produse fiabile și compacte, iar portofoliul Weidmüller include câteva dintre elementele cheie necesare pentru substațiile secundare „inteligente”. Putem furniza sistemul de rezervă al sursei de alimentare, dispozitivele de comunicații LAN/WAN, protecția la supratensiune, precum și componentele necesare pentru conectivitatea internă.

Panouri de substații și aparataje electrice de conexiuni MV

Sistemul de protecție și control al unei substații necesită mii de conexiuni critice cu echipamentul principal. Gama completă de reglete de borne modulare și marcatori de la Weidmüller oferă cele mai bune alternative pentru conectarea în mod sigur și fiabil a diferitelor tipuri de semnale. Portofoliul nostru include, de asemenea, o gama de produse mare de relee de semnalizare. Acest lucru ne permite să oferim gama completă de accesorii necesare pentru cabinetul de comandă în stațiile de transformator.

Managementul energiei

De la contorul de energie pentru măsurarea consumului de energie în panourile substațiilor și aparatajele electrice de conexiuni MV la analizorul de energie Clasa A conform IEC 61000-4-30 pentru măsurarea calității energiei la granițele rețelei electrice: La Weidmüller, avem soluții de management al energiei, care includ nu numai principalele dispozitive de teren (contoare de energie și analizoare), ci și transformatoare de curent, bobine Rogowski, software de management și analiză.

Produse și soluții pentru Transmisie & Distribuție

Gama TTB Klippon® Connect pentru cablajul transformatorului de instrumente

Produse inovative!

Simplu. Rapid. Sigur.

În substațiile electrice sunt esențiale conexiunile dintre dispozitivele de protecție, de control și de măsurare cu transformatoarele de instrumente, deoarece sunt legate de siguranța personalului și a dispozitivelor. Noua gamă TTB de reglete de borne de transformatoare Klippon Connect oferă răspunsul perfect pentru aceste conexiuni, asigurând simplitatea oricărui circuit de conectare și siguranța persoanelor și a activelor.

  • Mecanism de scurtcircuit forțat pentru manipularea în condiții de siguranță 100% (înainte de întrerupere)
  • Mecanism unic de levier care oferă fiabilitate maximă de contact și vizibilitate optimă pentru operator
  • Componente captive (accesorii) pentru a spori fiabilitatea lucrărilor de instalare și de întreținere
  • Canal de conectare dedicat înainte și după deconectarea contactului pentru flexibilitate maximă

Linie pentru stații secundare

Produse inovative!

Comutatoare Ethernet conforme cu IEC 61850-3

Comutatoarele Ethernet sunt necesare în sistemele de automatizare a substațiilor și, prin urmare, sunt instalate în aceleași tablouri de comandă ca IED-urile pentru protecție și control (dispozitive electronice inteligente). În consecință, este important ca comutatoarele Ethernet să devină, de asemenea, „rezistente în substație” din perspectiva imunității EMI (interferență electromagnetică). Linia noastră de substații se potrivește perfect cu toate cerințele comutatoarelor Ethernet din activele T&D.

  • Conformitatea cu standardele IEC 61850-3 și IEEE 1613
  • Mai multe modele disponibile cu diferite acorduri de port; de la șine DIN compacte la dispozitive de șină modulare de 19”
  • Sursă de alimentare redundantă pentru toate modelele și o gamă largă de temperaturi de funcționare de la -40 la 85 ºC
  • Respectă interfețele până la 10 Gbit/s și IEEE 1588v2 (PTPv2) pentru a îndeplini cerințele stației digitale (Process Bus)

Conexiuni sigure în ceea ce privește protecția și contorizarea

Produse fiabile, cu cel mai bun compromis între siguranță și flexibilitate

Șinele noastre de montaj pentru instrumentele de măsurare pot fi adaptate la orice cerință de în funcție de comandă. Cu ajutorul lor, dispozitivele de măsurat pot fi înlocuite și verificate cu ușurință, menținând în același timp siguranța personalului de operare. Mai mult, avem produse specifice pentru a evita orice risc în conexiunile critice ale echipamentelor electronice cu transformatoarele de curent (CT).

Aceste produse scurtcircuitează automat partea CT înainte de deschiderea conexiunii, asigurând siguranța totală în timpul lucrărilor de întreținere.

Ultimele noutăți de la Transmisie & Distribuție

Conținut de tip Hub pentru Transmisie și Distribuție

Mai multe întrebări?

Haideți să vorbim despre ideile dumneavoastră!

Câmpuri obligatorii

Câmpuri obligatorii