null

Subiect: Înțelegerea domeniului IoT industrial este precum învățarea unei noi limbi străine, doar că aceasta este bazată pe date. Weidmüller oferă calea ușoară către IoT industrial pentru a-i ajuta pe partenerii noștri de distribuție să învețe să vorbească fluent „date” și să treacă de la date la valoare.

Timp de citit: 4 minute

Roger Kroon, vicepreședinte Global Distribution Management
Conduc Global Distribution Management la Weidmüller. Eu și echipa mea de experți în distribuție dedicați avem misiunea de a asigura parteneriate pe termen lung și reciproc avantajoase cu distribuitorii noștri și de a crea o valoare adăugată reală pentru clienții noștri.

Vorbind despre IoT industrial: Să vorbim de date!

null

După mai mult de 20 de ani de automatizare industrială, sunt conștient de incertitudinile pe care noile tehnologii le aduc cu eleși de experiența practică de care este nevoie pentru a naviga cusucces. Acum pot să vorbesc limba IoT industrial, al cărei vocabular este complet bazat pe date.

Ceea ce am descoperit, când vorbeam cu partenerii noștri de distribuție despre posibilitățile IoT industrial, este că incertitudinea este întotdeauna prezentă. Dar sunt sigur de un lucru: IoT industrial oferă un potențial neexploatat pentru distribuitori! Pentru a valorifica cu succes aceste noi oportunități de afaceri, este nevoie de o voință de a schimba modul în care lucrăm, de a învăța să vorbim această nouă limbă bazată pe date și de a găsi partenerul potrivit care se angajează să coopereze pe termen lung.

Apropo de „cum”: Ce ziceți de cea mai bună soluție?

null

Răspunzând la „Cronologia accelerării Internet of Things (internetul lucrurilor)”, un studiu global realizat de Harvard Business Review Analytic Services, directorii văd un mare potențial în IoT industrial pentru a îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor, pentru a reduce costurile operaționale și pentru a dezvolta noi produse și servicii.

În timp ce suntem cu toții de acord că sunt multe de câștigat din IoT industrial, pentru mine studiul evidențiază un punct mult mai critic: „Cum?” și încă este o întrebare fără răspuns. Aproximativ jumătate din respondenții studiului nu știu de unde să înceapă utilizarea tehnologiei.40% întâmpină dificultăți în a găsi consultanți externi cu experiență în IoT industrial. Și încă 34% au dificultăți în a găsi consultanți externi familiarizați cu industria lor.

Pentru mine, această evaluare clarifică un lucru: Cererea mare de experți externi în domeniul IoT industrial este o sursă de mare potențial pentru partenerii noștri de distribuție și pentru noi.Misiunea lui Weidmüller este de a arăta companiilor calea ușoară către IoT industrial. De la senzori la cloud, furnizăm componente și soluții pentru a obține, preprocesa, comunica, înțelege și utiliza date. Mai important, experții noștri IoT industrial se concentrează pe întrebarea „Cum doriți să beneficiați de IoT industrial?” În acest mod, ne transferăm clienții și partenerii de la date la valoare, permițându-le să învețe această limbă bazată pe date și să beneficieze de servicii cu valoare adăugată.

Vorbind despre o fundație solidă: Să o facem cum trebuie!

null

Pentru a valorifica cu succes IIoT, trebuie să avem o fundație corectă: culegerea, preprocesarea și comunicarea datelor. Aceasta este partea din sectorul de distribuție în care ne simțim cu toții confortabil deoarece este în mare parte bazată pe componente și este cea mai cunoscută modului în care ne-am gestionat cu succes afacerile în trecut.

Portofoliul companiei Weidmüller acoperă tot ceea ce are nevoie o companie pentru a construi o infrastructură solidă de IoT. De la achiziționarea datelor senzorilor, de exemplu, cu sistemul I/O U-Remote sau cu convertoarele de semnale analogice, la preprocesarea datelor sau chiar la comunicarea datelor cu rutere de securitate pentru comunicarea în rețele încrucișate sau la conectarea în rețea a unei game largi de participanți la rețea cu comutatoare administrate și neadministrate.

Vorbind despre beneficii: Asigurați-vă că sunt pe termen lung!

null

Digitalizarea nu este un scop în sine. Întrebarea esențială „cum va beneficia clientul?” trebuie analizată în fiecare etapă. De aceea, chiar și atunci când vine vorba de acoperirea infrastructurii de bază, sunt convins că trebuie să oferim avantaje care îi vor ajuta pe clienții noștri finali pe termen lung, dacă dorim cu adevărat să oferim servicii de IoT industrial de calitate. Pentru Smart Factory, aceasta înseamnă produse care nu numai că răspund provocărilor actuale, ci și că permit extinderea IoT industrial în viitor.

Un exemplu: Sursă de alimentare PROtop. Acesta este potrivit pentru o abordare Greenfield sau Brownfield, deoarece modulele de comunicare pot fi modernizate. Deci, chiar dacă răspunsul la întrebarea cum vor clienții să-și folosească datele se schimbă în timp, toate opțiunile sunt deschise pentru ei, ceea ce, în opinia mea, este o mare valoare adăugată.

Vorbind despre valoarea adăugată: Nu ezitați cu afacerile bazate pe date!

null

În cazul în care companiile doresc să utilizeze IoT industrial pentru a spori eficiența și productivitatea sistemelor sau pentru a dezvolta noi modele de afaceri, acestea trebuie să înțeleagă datele colectate pentru a le utiliza în mod eficient. Este ca și cum ai deveni fluent într-o nouă limbă pentru a transmite cu succes conținutul său.

După cum s-a subliniat în studiu, găsirea partenerului potrivit pentru companiile care doresc să beneficieze de IoT industrial este o provocare majoră. De asemenea, cred că există încă multe ezitări în sectorul distribuției pentru a face față acestei provocări. Activitățile bazate pe date sunt în continuare „marea necunoscută”, nu este la fel de cunoscută și, prin urmare, nu este la fel de previzibilă ca în cazul componentelor electronice. Deci, ezitarea și incertitudinea sunt complet de înțeles! La urma urmei, această nouă afacere necesită expertiză diferită, o abordare a vânzărilor complet orientată către soluții și un angajament pe termen lung cu clientul, care depășește ceea ce mulți dintre noi, cei din sectorul distribuției, suntem în prezent de acord să oferim.

Vorbind despre următorul pas: Înfruntarea provocărilor împreună!

null

Conform studiului, aplicațiile de întreținere preventivă și predictivădevin prioritatea cheltuielilor de vârf pentru cei din industria de automobile, de energie, de construcții și de prelucrare. Dacă aceste sectoare sunt dispuse să facă acest pas, îi pot asigura pe partenerii noștri de distribuție că nu vor face față singură provocării.

Cu Weidmüller, aceștia au lângă ei un partener care oferă deja o varietate de soluții predictive de întreținere pentru aceste industrii. Acestea variază de la software foarte intuitiv la soluții individuale proiectate de experții noștri de date. În calitate de partener puternic, nu doar le oferim distribuitorilor noștri acces la experții noștri IoT industrial. Îi sprijinim și cu programe extinse de instruire și cu proiecte comune pentru clienți, pentru a-și dezvolta propriile cunoștințe tehnice. Pentru că, la urma urmei, aici suntem cu toții împreună!

Vorbind de date: Acum vorbim!

null

Având în vedere această ofertă, sunt convins că colaborarea cu Weidmüller este un beneficiu incredibil pentru toți distribuitorii care doresc să câștige afaceri IoT industrial! Bazându-ne pe parteneriatele noastre puternice și pe termen lung, ne asigurăm că avem o combinație câștigătoare pentru a satisface nevoile clienților finali. Facem acest lucru arătându-le calea ușoară spre IoT industrial și transferându-i de la date la valoare: de la colectarea simplă a datelor care să le permită să obțină valoarea adăugată care rezultă din înțelegerea și utilizarea datelor. În același timp, creăm un nou potențial pentru afaceri profitabile pentru partenerii noștri de distribuție. Cum am spus mai devreme: totul se referă la învățarea și utilizarea corectă a limbii „datelor”. Deci, dacă doriți ca echipele de vânzări să învețe să „vorbească fluent” datele - să vorbim despre asta.

IoT industrial - fapte și cifre

Complementaritate perfectă

Mai multe informații despre distribuție

Contactați-ne