Încărcare pentru schimbare: Încărcare cu putere solară pentru un viitor sustenabil

Cu sistemul dvs. PV, sunteți deja pe calea către un viitor sustenabil. Dar știați că vă puteți face mobilitatea sustenabilă cu puterea solară ecologică? Cuvântul cheie aici este Încărcare surplus PV. Acest lucru vă permite să încărcați autovehiculul electric cu electricitate auto-generată din sistemul PV. Dacă sistemul PV produce mai multă electricitate decât consumați în gospodăria dvs., acest lucru duce la un așa-numit surplus PV. În loc să alimenteze această putere solară excedentară în rețeaua publică, aceasta poate fi utilizată în mod inteligent de către AC SMART pentru a încărca autovehiculul dvs. electric fără a goli unitatea de stocare. Acest lucru vă crește cota de autoconsum și nu este benefic doar pentru mediu, ci și pentru portofel.

Înregistrați-vă acum! Sesiuni tehnice: Încărcarea energiei solare cu Weidmüller

Alăturați-vă seriilor noastre de webinar pentru specialiști în domeniul electricității în luna februarie 2024!

Încărcare ecologică și eficientă din punctul de vedere al costurilor

Independență

Independență

Prin creșterea cotei de autoconsum, sunteți independent de fluctuațiile de cost și de blocajele de alimentare din furnizarea de energie.

Reducere costuri

Reducere costuri

Puteți reduce în mod semnificativ facturile de electricitate prin încărcarea autovehiculului electric cu electricitate auto-generată în loc de electricitate de rețea costisitoare.

Ecologic

Ecologic

Utilizarea puterii solare pentru încărcarea autovehiculului electric reduce nevoia de combustibili fosili și reduce emisiile de CO2. O contribuție reală pentru protecția mediului.

Încărcare surplus PV cu AC SMART & SMARTcharge

Cutii de încărcare AC SMART VALUE și ADVANCED

Încărcătoarele noastre AC SMART VALUE și ADVANCED pot fi conectate direct la invertorul dvs. sau la un contor bidirecțional separat pentru utilizarea surplusului de putere solară. Ideal pentru implementare în locuința dvs. personală sau pentru instalații simple în sectorul comercial.

SMARTcharge

Sistemul nostru de gestionare a sarcinii SMARTcharge, pe de altă parte, este adecvat pentru încărcare surplus PV în aplicații mai complexe în blocuri de apartamente, hoteluri sau firme. Datorită expertului de instalare ușor de utilizat, sistemul dvs. PV poate fi integrat într-o infrastructură de încărcare controlată inteligent în foarte scurt timp.

Cum implementez în practică încărcarea surplusului PV?

Pentru conexiunea directă la invertor aveți nevoie doar de un cablu Ethernet (RJ45). Puteți găsi instrucțiuni detaliate despre modul de conectare a cutiei de încărcare la diferite invertoare aici.

Interfețele Modbus RTU/TCP ale AC SMART VALUE și ADVANCED sunt utilizate pentru încărcarea surplusului PV cu ajutorul unui contor de energie suplimentar . Veți găsi la noi și contorul bidirecțional necesar. Instrucțiuni detaliate despre modul de conectare a unui contor bidirecțional suplimentar la cutia dvs. de încărcare și o listă a tuturor contoarelor bidirecționale compatibile pot fi găsite aici.

Care sunt variantele de încărcare surplus PV?

După cum știți, soarele nu strălucește în mod constant. Prin urmare, cantitatea de electricitate generată de sistemul dvs. PV fluctuează pe parcursul unui an. Dar chiar și într-o zi, puterea solară generată variază considerabil. Pentru a utiliza ideal puterea solară disponibilă, am integrat diverse moduri PV în produsele noastre. Puteți comuta ușor între acestea în aplicația noastră AC SMART sau în SMARTcharge:

Pure PV

În modul Pure PV, încărcați exclusiv cu surplusul de electricitate din sistemul dvs. PV. În acest fel, beneficiați în cel mai bun mod posibil de toate avantajele încărcării din surplusul PV. Totuși, pot exista pauze de încărcare în acest mod, deoarece mașina electrică are nevoie de o anumită cantitate de electricitate pentru a se încărca. Dacă această limită nu este atinsă, procesul dvs. de încărcare este întrerupt până când sistemul dvs. PV produce din nou suficientă putere solară în surplus.

Mod mixt

Pentru a evita pauzele de încărcare, am integrat modul mixt. Aceasta funcționează după cum urmează. Stabiliți puterea minimă de încărcare cu care ar trebui să fie încărcat autovehiculul dvs. electric. Dacă sistemul dvs. PV nu produce suficientă putere solară, autovehiculul dvs. electric se va încărca automat folosind o combinație de putere solară și de electricitate din rețea. Acest lucru garantează un proces constant de încărcare. Dacă sistemul dvs. PV produce suficientă sau mai multă putere solară, automobilul dvs. electric va fi încărcat cu întreaga putere disponibilă.

Mod booster

Există situații în care lucrurile trebuie să se întâmple rapid. Tocmai pentru astfel de situații am integrat modul booster. Aici aveți două opțiuni pentru încărcarea cu putere maximă de încărcare. Fie definiți cantitatea exactă de energie de care aveți nevoie, fie intervalul de timp în care automobilul dvs. electric ar trebui să fie încărcat la capacitate maximă. Acest lucru nu ia în considerare dacă electricitatea provine din sistemul dvs. PV sau din rețeaua de electricitate. Imediat ce perioada de timp a trecut sau mașina dvs. electrică a încărcat cantitatea de energie definită, procesul de încărcare se comută automat la modul Pure PV sau Mixt, în funcție de setările dumneavoastră.

Completări perfecte

În sortimentul nostru de produse veți găsi tot ce aveți nevoie pentru încărcarea în siguranță a mașinii dvs. electrice. Modulele și produsele noastre individuale se completează reciproc pentru a vă oferi o soluție generală eficientă. La noi veți găsi cablul de încărcare AC cu design ergonomic al mânerului, care oferă confort de încărcare de cea mai înaltă calitate, precum și stațiile noastre de încărcare - familia wallbox AC SMART- care pot fi adaptate la aplicații individuale prin intermediul interfețelor standardizate și al opțiunilor de configurare versatile. Nu vreți doar să folosiți cutia de încărcare, ci și să o legați la rețea și să evitați vârfurile de sarcină? Atunci, managementul noștri de sarcină SMARTcharge este soluția potrivită pentru dumneavoastră. Soluțiile noastre inteligente de încărcare pentru provocări individuale!

Service și Descărcări

Service pentru e-mobility

Profitați de oferta noastră completă de asistență pentru stațiile de încărcare Weidmüller EV. Oricând aveți nevoie de asistență atunci când utilizați stațiile de încărcare Weidmüller AC SMART, AC HOME sau AC BUSINESS, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie aici, fie că este vorba de tutoriale video, descărcări, instrucțiuni sau asistență prin intermediul chat-ului nostru.

Persoana dvs. de contact direct

Dr.-Ing. Oliver Köster