Cablare de câmp

Rețeaua industrială dintr-o singură sursă

Cablare de câmp

De la cabinetul de comandă la teren - cablare fără sudură de la pionierul ingineriei electrice

Cablarea în câmp industrială este un aspect esențial pentru funcționarea optimă a sistemelor de producție și automatizare în industrie. ​

Odată cu integrarea IoT industrial și a volumelor de date asociate, complexitatea și cererile de cablare în câmp sunt în creștere. Soluțiile moderne de cablare în câmp industrială se caracterizează prin modularitate ridicată și capacitate de conectare plug-and-play. Acest lucru permite instalarea și punerea în funcțiune rapidă, reducând în același timp durata timpului de oprire în timpul întreținerii.

O infrastructură completă creează o valoare adăugată semnificativă în ceea ce privește eficiența, siguranța și flexibilitatea proceselor de producție. Ca expert în aplicații industrială, Weidmüller oferă o gamă largă de componente de cablare în câmp. Portofoliul este completat de servicii ușor de utilizat și consultanță individuală.

Sortiment de produse

Caz de utilizare tehnologie transportor orizontal

Caz de utilizare

Clientul are nevoie de o alimentare cu energie eficient și ușor de instalat pentru acționările electrice pentru tehnologia cu transportor orizontal.


Metodele convenționale, cum ar fi alimentarea din cabinet de comandă, s-au dovedit a fi prea complexe și au necesitat mult spațiu, precum și materiale. Utilizarea conectării în serie a unităților a condus la probleme nedorite, inclusiv lipsa de spațiu în compartimentul de conexiune și capete de cablu inutil de lungi. În această provocare, clientul nostru căuta o soluție care nu era doar simplă, ci și fără erori.

Distribuție energie modulară

Datorită modulelor de contact FieldPower®, distribuția energiei descentralizate poate fi implementată cu ușurință și fără erori. Cu această soluție descentralizată, motoarele individuale pot fi deconectate în timp ce sistemul continuă să funcționeze. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a cheltuielilor cu timpul de oprire și mentenanța.

Carcasele goale, modulele de contact și conectorii pot fi comandate separat. Datorită acestui sistem modular, comandarea și asamblarea carcaselor goale poate avea loc în timpul procesului mecanic, în timp ce modulele de contact trebuie doar fixate ulterior, în timpul asamblării electrice.

Seturile de cabluri preconfigurate și liniile conectabile de ramificație asigură o instalare simplă și fără erori.

Avantajele dvs.

 • Reducere semnificativă a costurilor prin timpi de transfer mai rapizi ai proceselor și prin mai puțină muncă
 • Extensii care se pot selecta liber
 • Instalare ușoară și funcție simplificată și testare a performanței (chiar și pentru non-electricieni)
 • Risc semnificativ mai scăzut de conexiuni incorecte

Caz de utilizare centru de logistică

Caz de utilizare

Pentru construirea de centre logistice globale, liniile transportoare trebuie să fie furnizate cu 400 VAC și 24 VDC principal și energie auxiliară. Același lucru este valabil și pentru cutiile de control necesare pentru fiecare segment pentru tehnologia de control și siguranță.

Instalarea trebuie efectuată prin intermediul sistemelor modulare cu surse de alimentare, distribuitori de energie și linii de ramificație în IP65. Fiecare segment transportor individual trebuie pus în deservire imediat după instalația electrică și mecanică. Prin urmare, resursele necesare ar trebui să fie concepute descentralizat în cadrul segmentelor. În funcție de cerințele clienților, sursa de alimentare de 24 VDC trebuie proiectată în mod redundant. Căderea tensiune trebuie menținută la un nivel cât mai scăzut posibil.

One-stop shopping

Ca furnizor de servicii complete, Weidmüller oferă toate componentele pentru o alimentare fără probleme de 400 V la motoare, precum și alimentare 24 VDC în câmp. Acestea includ surse de alimentare conectabile cu 3 faze, precum și cutii de distribuție conectabile de 400 VAC și 24 VDC. Datorită Tehnologiei IDC (terminal de izolație), cablul electric poate fi folosit fără tăiere - direct de pe rola cablului.

Cablurile preconfigurate ale Weidmüller cu conectoare de racord sunt folosite pentru conectarea cutiei de distribuție și motorului - indiferent de AC/DC și ce față de conector se solicită. Utilizarea conectorilor preconfigurați sau a garniturilor pliabile pe cutiile de distribuție completează pachetul general. Aceasta permite o conexiune simplă, necomplicată și fără erori în câmp.

Avantajele dvs.

 • Planificare simplă cu module standard și componente consistente
 • Instalare rapidă cu module plugin
 • Durate mai scurte ale proiectului prin paralelizarea instalării și punerea în funcțiune cu mijloace descentralizate, ca parte a liniilor transportoare
 • Nivelul de tensiune la toți consumatorii este garantat de distanțe scurte între modul de alimentare și consumatori și de o secțiune transversală mare datorită conexiunii paralele

Caz de utilizare pentru depozite frigorifice automatizate

Caz de utilizare

Pe lângă centrele logistice simple, spațiile de depozitare frigorifice devin, de asemenea, din ce în ce mai importante în întreaga lume. Necesitatea unei infrastructuri masive, timpii de transfer reduși și cerințele ridicate privind siguranța profesională fac ca automatizarea parțială sau totală să fie inevitabilă.

Atunci când construiesc astfel de sisteme, este esențial să se utilizeze tehnologie masivă care poate rezista la temperaturile reci și să funcționeze fără probleme. Conceptul ar trebui să fie ușor de integrat și scalat în orice locație globală.

Conector scalabil și redare într-un mediu global

Pentru o distribuție de energie de 400 VAC într-un depozit frigorific complet automatizat, FieldPower® a fost folosit pentru crearea unui concept robust, fără erori și ușor de instalat. Datorită terminalelor de deplasare a izolației din cutia de distribuție (motor IDC), robinetele pot fi montate precis pe motor, iar etapele suplimentare de lucru, cum ar fi tăierea, dezizolarea și sertizarea și nu mai sunt necesare. Cu conectorul deja instalat, instalarea la motor este pur și simplu plug-and-play, ceea ce înseamnă că motoarele individuale pot fi, de asemenea, oprite în scopuri de mentenanță, dacă este necesar.

Soluția generală cu interfețe independente de producător permite integrarea ușoară a sistemului cu un domeniul temperatură funcțională de -40 °C până la +55 °C. Pentru distribuție de energie de 400 VAC, ar putea fi garantată o conexiune simplă a cutiei de distribuție. Acest lucru facilitează punerea în funcțiune pe diferite piețe.

Avantajele dvs.

 • Certificările internaționale (inclusiv autorizația UL) permit ca
  sistemul să fie utilizat la nivel global. Această standardizare crește
  eficiența în planificare, achiziții publice, instalare și punere în funcțiune
 • Fiabilitatea și ușurința de instalare a FieldPower® reduc la minimum erorile de montaj și cresc disponibilitatea sistemului.
 • Manoperă redusă și instalare ușoară chiar și pentru non-electricieni
 • Impedanță liniei joasă și stabilă datorită numărului mai mic de puncte de contact asigură protecție și cădere tensiune scăzută

Servicii

Set mostră gratuită (conectori modulari)

Doriți să vedeți cât de simplu este să utilizați conectorul modular RockStar® ModuPlug? Aceasta nu este o problemă! Comandați direct setul dvs. gratuit de mostre care constă din ramă, module și șurubelnițe potrivite și faceți cunoștință cu sistemul nostru modular.

Configurația conectorilor industriali

Asamblați individual racordurile noastre pentru sarcini grele în funcție de cerințele dvs. și echipați-vă online conectorii în mod convenabil și ușor cu inserții, contacte și carcase potrivite. Creați-vă conectorul individual și descoperiți varietatea de fețe de împerechere diferite.

Configurator FrontCom®Vario

Pentru a crea rapid și ușor interfața din partea frontală solicitată, vă asistăm cu Wizardul nostru online. În trei pași, combinația specifică este selectată dintr-o gamă de cadre, plăci de legătură și mufe pentru interfață; în consecință, veți obține o listă de componente individuale, pe care le puteți salva, tipări sau trimite imediat la noi sub formă de comandă.

Descărcări