Sistemele inteligente de măsurare, constând dintr-un contor digital de energie electrică (dispozitiv modern de contorizare) și un gateway de contorizare inteligentă, permit înregistrarea exactă a consumului de electricitate în timp real. Gateway-urile de contor inteligent asigură o comunicare eficientă între contoarele inteligente și companiile de alimentare energetică. Pornirea și oprirea generatoarelor sau a consumatorilor în funcție de cerere este posibilă cu o casetă de control suplimentară. Prin determinarea și monitorizarea precisă a consumului de energie electrică, consumatorii își pot optimiza consumul de energie și astfel pot reduce costurile anuale. În același timp, aceste tehnologii contribuie la utilizarea sustenabilă a energiei, ajutând la conservarea resurselor. Cu ajutorul soluțiilor noastre de conectivitate pentru sistemele de măsurare inteligente, sistemele de contoare inteligente pot fi implementate cu ușurință.
ConnectorGuide vă arată o selecție reprezentativă de produse, în special pentru aplicații cu contor inteligent. Prezentarea generală vă va arăta aplicația așa cum o cunoașteți. Mutați cursorul peste marcaje pentru a afla informații despre tehnologia de conectare pentru subansambluri și componente. Mai sunt doar câteva click-uri de aici către produsul dorit.
Un contor inteligent este un dispozitiv electric care înregistrează și stochează digital consumul de energie și îl transmite furnizorilor de energie sau altor sisteme prin intermediul interfețelor de comunicație. Acesta permite un management energetic transparent și eficient.
În Germania, Legea privind Deservirea punctelor de măsurare (MsbG) reglementează deschiderea și deservirea contoarelor inteligente. Aceasta obligă operatorii de rețea și operatorii punctelor de contorizare să doteze anumite grupuri de consumatori cu sisteme de contorizare inteligentă.
Un sistem de contorizare inteligentă este compus dintr-un dispozitiv modern de măsurare (mME) și o poartă de contorizare inteligentă (SMGW), care este responsabilă pentru comunicarea cu sistemele externe.
Contoarele inteligente au în general următoarele tehnologii de conexiune:
Conexiunea se face prin intermediul terminalelor standardizate (de exemplu, terminalele Weidmüller) din dulapul de contorizare. Cablarea trebuie să respecte reglementările curenți (DIN VDE 0100).
Dulapul contorului trebuie să fie echipat în conformitate cu DIN VDE 0603-1 și VDE-AR-N 4101.
Transferul de date are loc prin intermediul gateway-ului contorului inteligent. Protocoalele frecvente sunt:
Da, multe contoare inteligente acceptă interfețe deschise, cum ar fi KNX, Modbus sau BACnet, pentru activează integrarea în sistemurile smart home.
Vă punem la dispoziție informații cuprinzătoare, ce pot fi descărcate, despre energie și transfer de date. Pur și simplu descărcați broșura noastră pentru a identifica tehnologia de conexiune de care aveți nevoie pentru sistemele de contorizare inteligente.
Sturm, Michael