Flux sigur de trafic chiar și atunci când tună și fulgeră

Un sistem de control Peter Meister AG va asigura, în viitor, fluidizarea traficului în intersecția Brüttisellen din Elveția. Protecțiile la supratensiune durabile în timp din seria VARITECTOR PU asigură fiabilitatea pe termen lung a sistemului de control chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Flux sigur de trafic chiar și atunci când tună și fulgeră

Flux sigur de trafic chiar și atunci când tună și fulgeră

Flux sigur de trafic chiar și atunci când tună și fulgeră

Cu un trafic intens de 130.000 de vehicule în medie pe zi, intersecția Brüttisellen din zona metropolitană nordică a orașului Zürich este un adevărat blocaj. Acest nod important este locul în care A1 și A53 se întâlnesc și unde se unește traficul din direcțiile Zürich, Elveția de est, Zürcher Oberland și Zürcher Unterland.

În ciuda faptului că au fost întreținute în mod regulat, cele patru structuri de poduri pe care se desfășoară traficul de-a lungul A1 au scăzut în ultimii ani sub limitele admise. Din acest motiv, se efectuează în prezent lucrări extinse de renovare. În acest context, Peter Meister AG, specialistul în panouri de comandă, a fost însărcinat cu realizarea unui nou sistem de control pentru tronsonul de drum de lângă Brüttisellen.

Protecție la supratensiune durabilă în timp pentru o mai mare siguranță a planificării

„Un sistem de control al traficului absolut fiabil este indispensabil la intersecția Brüttisellen extrem de aglomerată, deoarece singura modalitate de a crea un flux de trafic sigur în acest caz este utilizarea afișajelor dinamice care se adaptează automat la fluxul de vehicule", explică Fabio D'Ottaviano de la Peter Meister AG. „Una dintre principalele cerințe pe care am fost însărcinați să le îndeplinim a fost instalarea adecvată a unui sistem care să funcționeze perfect atât ziua, cât și noaptea în toate condițiile meteorologice. Am răspuns acestei cerințe cu un concept de protecție la trăsnet și supratensiune de înaltă calitate, printre altele.”

Un fulger implică o descărcare de tensiune de câteva sute de kilovolți. Într-un timp extrem de scurt, pot exista curenți între 50 și 200.000 de amperi. Componentele electronice, în special, nu sunt în general capabile să reziste acestei supratensiuni uriașe. Pentru a preveni perioadele de întrerupere, Peter Meister AG se bazează pe protecțiile la supratensiune din seria VARITECTOR PU de la Weidmüller. Acestea oferă nu numai o protecție fiabilă, ci și o siguranță a planificării pe termen lung.

„Doar Weidmüller ne-a putut oferi protecții la supratensiune care îndeplinesc deja standardul IEC/EN 61643-11:2012 valabil din septembrie 2012”, afirmă dl D’Ottaviano. „Întrucât lucrăm deja pentru clienții noștri cu cea mai recentă tehnologie, le salvăm adaptările necesare atunci când perioada de tranziție de trei ani a standardului EN devine una națională. Mai ales într-un proiect amplu de construcție ca acesta, îl realizăm în condiții de siguranță și putem reduce costurile de planificare.”

Protecția împotriva daunelor cauzate de furtună și de timpii morți devine din ce în ce mai importantă

Având aceste criterii stricte, standardul IEC/EN 61643- 11:2012 nou introdus ia în considerare importanța tot mai mare a protecției fiabile la supratensiune. Numărul de furtuni puternice din întreaga lume a crescut semnificativ în ultimii ani, iar Organizația Meteorologică Mondială (OMM) anticipează că, având în vedere temperaturile medii în creștere la nivel global, acest număr va continua să crească. „Comparativ cu impactul unui fulger asupra oamenilor și materialelor,
costurile pentru un sistem modern de protecție la supratensiune sunt destul de scăzute. De asemenea, cu cât un sistem este utilizat mai mult, cu atât este mai mare probabilitatea ca acesta să fie afectat de supratensiune”, explică David Schüz, manager de sector la Weidmüller. „Prin urmare, recomandarea mea fermă pentru Peter Meister AG a fost să protejeze întregul sistem cu protecții la supratensiune echipate cu cea mai recentă tehnologie.”

Protecțiile la trăsnet și supratensiune VARITECTOR PU funcționează cu tehnologia combinată a eclatorului și varistorului. Un criteriu decisiv pentru Peter Meister AG a fost în special raportul rapid privind starea. Contactul de semnalizare de la distanță cu fișa „PUSH IN” poate fi conectat într-o secundă și permite monitorizarea permanentă a stării protecției la supratensiune. De asemenea, intervalul mare de stare oferă cea mai bună prezentare generală a produsului, deoarece starea funcțională a protecțiilor la supratensiune din tabloul de comandă poate fi observată dintr-o privire. Cu aceste caracteristici ale produsului, VARITECTOR PU va contribui la fluidizarea traficului în intersecția Brüttiseller după finalizarea lucrărilor de renovare. Într-adevăr, datorită siguranței planificării complexe face deja acest lucru.